At købe en virksomhed

Der er flere trin i at købe en virksomhed, og de skal alle nøje overvejes. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på den generelle proces, så du kan sikre dig, at du er opmærksom på trinene undervejs.

Denne artikel giver dig en omfattende forståelse af de vigtigste faser i M&A-virksomhedsopkøbsprocessen samt råd om, hvordan du finder din ideelle virksomhed.

At købe en virksomhed starter med forberedelse. Der er flere ting, du skal gøre for at afgøre, om du er i stand til at drive din egen virksomhed, om der er et marked for din virksomhed, og om den rigtige virksomhed er tilgængelig at købe.

Forberedelse til at købe en virksomhed omfatter disse seks trin:

Analyser din egen holdning

Detaljeret markedsundersøgelse og analyse

En dybtgående forståelse af økonomi

Sådan vælger du et passende sted

Valg af de rigtige erhvervslokaler

Webstedsbesøg og møder med virksomhedsejeren

Præstationshistorie og nuværende præstation – fortjeneste, salg og omsætning bør gennemgås og evalueres.

Fremskrivninger for fremtiden – prognose for forretningsresultater. For at få den mest præcise mening om den fremtidige forretningsresultat, skal du muligvis tale med en revisor.

Den økonomiske situation – dette repræsenterer virksomhedens aktiver, pengestrømme, udgifter og gæld.

Juridiske spørgsmål – enhver retssag, som virksomheden måtte være involveret i.

Årsager til salg – hvorfor sælger virksomhedsejeren?

Sørg for at få en klar forståelse af deres svar, når du henvender dig direkte til dem.

Eventuelle kommende lovgivningsmæssige ændringer: En virksomhed skal vide, om regeringen ændrer den industrisektor, den opererer i.

Immaterielle rettigheder: enhver intellektuel ejendom, der ejes af virksomheden, er dækket her. Det er noget, du kan fastslå ved at tale med de eksisterende ejere og søge i varemærke- og patentdatabaser.

Du kan få en masse information om den virksomhed, du ønsker at erhverve, fra din egen forskning.

Der kræves dog professionel assistance til visse detaljer.

Alle virksomheder vil ikke nødvendigvis inkludere eksisterende medarbejdere.

Hvis din virksomhed gør det, så bør du bruge lidt tid på at lære dine medarbejdere at kende – da din succes afhænger af dem.

Maksimer dine nye aktiver.

Ved overtagelse af virksomheden vil du eje aktiverne.

Dette kan med fordel bruges på forhånd. Du kan muligvis få finansiering for aktiver, du ønsker at købe fra banker eller andre långivere, selvom du skal være klar over forpligtelser.

Overvej franchising – du kan købe en franchise med begrænsede midler og erhverve en eksisterende virksomhedsinfrastruktur.

Mange franchisegivere tilbyder virksomheder muligheder for at tilslutte sig et allerede succesfuldt brand.

At etablere din egen virksomhed er ikke så glamourøst, som det kan se ud. Det kan være svært at komme i gang og komme igennem udviklingsfasen til det punkt, hvor du kan begynde at tjene nogle penge, som enhver, der rent faktisk har gjort det, vil fortælle dig.

Skal det virkelig gøres? Er det virkelig nødvendigt at bruge år på at spilde dine færdigheder i dit bagerste soveværelse eller garage, hvis du har ekspertisen til at ændre forretningsverdenen? I stedet for at købe en virksomhed, der allerede eksisterer og derefter sætte dit præg på den, ville det så ikke give mere mening at købe en eksisterende virksomhed?

Nogle nye virksomhedsejere antager, at det vil være hurtigt og nemt at finde en ideel virksomhed.

Det kan tage tid at finde en virksomhed til salg. Mange potentielle iværksættere opgiver deres søgen efter en virksomhed, fordi:

De stillede ikke det mest grundlæggende spørgsmål: Vil jeg virkelig gøre det her? Støtter min partner?

Vil jeg tage den økonomiske risiko?

Fordi de stadig var fokuseret på deres tidligere eller nuværende job, brugte de ikke tilstrækkelig tid på søgningen.

Mens de stadig var fokuseret på deres tidligere / nuværende beskæftigelse, brugte de ikke nok tid på søgningen.

Iværksættere, der søger at købe en virksomhed, bliver utålmodige. Når du vurderer en virksomhed til salg, skal du være opmærksom på iværksætteren i en fart: efter en lang søgning kan du blive forudindtaget og overse nogle advarselstegn.

Ingen aftale er bedre end en dårlig aftale!

Manglende forståelse af sælgerens motivationer og følelser

Det er almindeligt, at virksomhedsejere er bekymrede for fremtiden for den virksomhed, de byggede, og er følelsesmæssigt knyttet til den. Respekter sælgernes præstationer, når du møder dem for første gang.

Lyt 80 % af tiden, når du møder en sælger for første gang, for at forstå deres motivation for at sælge, for at lære om det grundlæggende i deres virksomhed, for at forstå deres bekymringer og for at bestemme deres blinde vinkler.

Det er altid en god idé at spørge dig selv, ‘hvorfor sælger sælgeren?'

Forståelse af de grundlæggende drivkræfter bag virksomhedens rentabilitet

Virksomheder genererer sunde fortjenstmargener af en række årsager, som ikke altid er klare. Mæglere og sælgere vil ofte arbejde hårdt for at få virksomheden til at se fantastisk ud, og ejeren vil ofte udføre indtjeningsstyring for at få virksomheden til at virke tiltalende. Spørgsmål hvorfor overskudsgraden har været stigende på det seneste, eller hvorfor den er højere end branchegennemsnittet.

Undersøg økonomien nøje for at få et fuldstændigt billede af, hvad der skete. Forstå virksomhedens økonomi i forhold til det bredere branchebillede.

Forståelse af pengestrømsegenskaberne kræver passende finansiel og kommerciel due diligence.

Forstå, hvorfor en virksomhed har en konkurrencefordel (f.eks. identificer unikke aktiver, kapaciteter, USP osv.)

Lav en handlingsplan for de første 100 dage

Virksomhedens succes er nogle gange baseret på den oprindelige ejers omdømme og netværk, hvilket er den eneste grund til, at virksomheden har overlevet. Mange virksomheder ser ikke vigtigheden af ​​den oprindelige ejers omdømme og netværk.

SunderExports.com